Alexander Rodriguez Diaz triomfeert weer

Redactie KW

Al voor de elfde keer organiseerde AC Beverhout uit Beernem zijn jaarlijkse cross rond de kleine Beer. Robert Coppens, organisatie verantwoordelijke blikt tevreden terug. “We mochten opnieuw een kleine 300 atleten verwelkomen met enkele serieuze kleppers ertussen. Daarnaast ook nog een hele resem jeugd die ook vol aan de bak ging.”

Bij de heren senioren was Dacha Abdellah uit Kortrijk de sterkste voor Agourramb Mahamed uit Lauwe. Van Droogenbroeck uit Opwijk vervolledigde,het podium. Maar de meeste aandacht ging natuurlijk uit naar de prestatie van de lokale wereldkampioen bij de Masters Alexander Diaz Rodriguez. Hij ontgoochelde niet en nam het goud mee in zijn caregorie. Joost Dewaele uit Vichte zegevierde bij de masters 2, categorie boven 45 jaar.

Bij de dames noteren we een sterke prestatie van Barbara Maveau uit Oedelem die Ann Sofie Claeys uit Beernem versloeg bij de senioren. Charline Vanneste uit Meulebeke werd uiteindelijk derde. In de categorie masters 1 moest de lokale Veronique Coene de duimen leggen voor Sylvie Ameloot uit Baardegem. Hilde Hindryckx uit Roeselare kreeg brons. Nancy Debaene uit Beernem moest tevreden zijn met de derde plaats bij de dames masters 2. Het was daar Sylvie Mulle uit Sint Amandsberg die eerste werd voor Marlène Vandenbroeck uit Welle.

Dit was voor Beverhout de enige organisatie dit jaar maar het is uitkijken naar volgend jaar als de vereniging zijn vijftigste verjaardag viert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier