Alexander Diaz Rodriguez en Julie Van De Velde winnen met ruime voorsprong op PK cross in Poperinge

Julie Van De Velde won de provinciale titel bij de vrouwen. © Foto RN
Redactie KW

588 atleten trokken zondag de spikes aan op het PK-cross. FLAC stak er bij de organisatie van haar kern Hoppeland bovenuit met 176 crossers. Tevens voerde het met 4 titels de medailletabel aan.

Daarbij hoorde het goud bij de lange seniorcross voor vrouwen. Julie Van De Velde zorgde voor deze zege. De 22-jarige Aartrijkse kine-studente liep na 5.300 meter een voorsprong van 1’32” bijeen. Zij behoort tot de betere Belgische afstandsloopsters. Julie begon het veldloopseizoen met een vierde plaats op de CC in Mol. Daarna werd het wat minder. Ze hoopt zondag bij de CrossCup in Rotselaar haar optreden in Mol te bevestigen. Gwendolyn De Deyne, 2 weken eerder in Veurne de beste, werd tweede. Zij woont in Aalter, maar is aangesloten bij het Beernemse Beverhout. Annelies Deketelaere, tweede op het BK marathon, maakte het podium vol.

Ook op Alexander Diaz Rodriguez stond er geen maat. De 36-jarige Bruggeling won de 9.200 meter voor seniores mannen met een voorsprong van 47″ op Oostendenaar Jetro Vanhecke, die voor de 2de keer op rij 2de werd. Alexander won eerder het PK-cross in 2010, 2011 en 2012. Daarna kwam hij wegens blessures niet aan de bak en hield het vorig jaar bij winst van de mastertitel. Hij verkeert in de conditie van zijn beste jaren. Dat maakte hij vorige zomer hard met een verbetering van zijn besttijd op de 10.000 m tot 30’24″50 en goud op het WK-masters M35 op de 5.000 m en de 10.000 m. Dries Depoortere, in het verleden goed voor 3 keer goud op het PK-lange cross, stond in Poperinge voor de 2de keer als 3de op het podium. De vorige keer gebeurde dat in 2008.

Houtlanders wonnen net als vorig jaar de korte crossen. Evy Pieters, die maandenlang stillag met een voetblessure, deed het bij haar wederoptreden. Ward D’Hoore volgde nationaal kampioen 800 meter Aurèle Vandeputte op, die nog revalideert van een stressletsel. (HVT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier