Adegemnaar Dieter Staelens wint triatlon GP Jim Beuselinck in Beernem

Redactie KW

In de tiende editie van de Grote Prijs Jim Beuselinck mochten de atleten rekenen op een mooi zonnetje, hoewel er wel wat wind was.

Dankzij de ondertussen ruime ervaring van de meeste bestuursleden liep alles op rolletjes. De beslagen medewerker Jean Pierre Neirinck vult wel aan: “naast alle ervaring en voorzorgen moet je toch ook altijd wat geluk hebben. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje, gelukkig werden we in deze jubileumeditie van alle tegenslag gespaard.”

In zijn vierde deelname won Adegemnaar Dieter Staelens, na een eerdere tweede en derde plaats, dit jaar het overall-klassement. Dieter vertelt het verhaal van zijn wedstrijd: “ik was in een behoorlijke tijd uit het water gekomen en omdat er redelijk wat wind op kop zat, kon ik mijn power op de fiets optimaal gebruiken. Ik reed dan ook het snelste fietsparcours van alle individuelen, en in het lopen kon ik mij beperken tot het veilig stellen van mijn leidersplaats”.

Plaatselijk talent

Onder de Beernemse deelnemers was de jonge Sebastiaan Dhondt uit Oedelem. De snelste thuisploeg bij de trio’s bestond uit zwemster Bo Vandenbroucke, fietser Kristof Schoonbaert en Thybo Demeester. De snelste plaatselijke dame was, net als vorig jaar Rita Claeysier. Zij doet nochtans vooral mee “omdat het in ons eigen dorp doorgaat”. Rita was de voorbije tien edities bijna altijd van de partij – “als de omstandigheden dit toelieten” – en gaat ervan uit volgend jaar ook weer van de partij te zullen zijn.

Bij de Dames-trio’s waren zowel de eerste als de derde plaats voor puur Beernemse teams. De Female Musketiers stonden op het hoogste schavotje, terwijl de Just For Fun-ladies in hun eerste deelname al direct derde werden.

Op de foto het podium bij de heren met v.l.n.r. Sören Sanders (Zele), winnaar Dieter Staelens (Adegem) en Dries Vanderschaeghe (Assebroek).

(GV – foto GV)