Achtste wereldtitel voor Klaartje Van Baarle

Klaartje Van Baarle. (Foto HDV)
Christof Decraene

Tennister Klaartje Van Baarle klopte in de finale van het wereldkampioenschap seniors voor 50- tot 65-jarigen de Amerikaanse Fran Chandler met 6-1 en 6-2.

In het Franse La Baule behaalde de Antwerpse, die lange tijd in Desselgem woonde en in Waregem Sport Center nog haar tennisacademie heeft, een tiende WK-finale op rij en een achtste wereldtitel.

In het dubbelspel verloor met de Braziliaanse Simone Vasconcellos-Calves tegen een Argentijns duo.

In het enkelspel was Klaartje in de eerste ronde vrij en dinsdag versloeg ze de Zweedse Ann-Sophie Sternas met twee keer 6-1. In de derde ronde schakelde Klaartje de Zuid-Afrikaanse Rida Bester uit met 6-0 en 6-2 en in de kwartfinale klopte ze de Franse Beatrix Mezger met twee keer 6-1.

In de halve finale had ze het een eerste keer moeilijk tegen de Amerikaanse Gretchen Rush, maar na een 3-5-achterstand in de derde set trok ze alsnog aan het langste eind. In de finale verliep het opnieuw heel vlot tegen de ploeggenoot van Rush, titelverdediger en nummer één Fran Chandler, want na 6-1 en 6-2 mocht ze zegevieren.

Na haar wereldtitel bij de young seniors eerder dit jaar in Turkije nam Klaartje Van Baarle dus ook de wereldtitel bij de seniors mee naar huis.

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier