Achtste plaats voor Stien Vanhoutte, tiende stek voor Sandrine Tas op WK skeeleren

Stien Vanhoutte skeelerde naar een 8ste plaats op het WK in het Taiwanese Kaohsiung. © PR
Redactie KW

De eerste dag van de pistewedstrijden op het WK in Kaohsiung (Taiwan) bezorgde al twee top-tien-plaatsen voor de Zwaantjes van ZRC Zandvoorde.

Sandrine Tas behaalde een knappe tiende plaats bij de 15 km afvallingswedstrijd van de seniores dames. Tijdens het rustige wedstrijdbegin liet Sandrine zich meedrijven met het peloton. Eens de bel voor de eerste afvallingen weerklonk, werd de wedstrijd nerveuzer. Met nog slechts 19 van de 75 ronden op de teller behoorden amper vier Europese rijdsters tot de veertien overgebleven renners. Italië en Duitsland gingen eerst voor de bijl en Sandrine kreeg het moeilijk. Ze sprintte zich nog enkele keren in de wedstrijd. Ze legde uiteindelijk beslag op de tiende plaats. In een zinderend slot verdeelden Arias (Columbië), Yu (Korea) en Woo (Korea) het goud, zilver en brons onder elkaar. De Argentijnse Arias en Colombiaanse Viveros vervolledigen de top vijf.

Tim Sibiet behaalde een zeventiende plaats bij de 15 km afvallingswedstrijd van de seniores heren. Meteen na de start dicteerden de favorieten uit Frankrijk, Italië en Korea het tempo. De snelheid lag hoog. Voorbij halfweg de wedstrijd verzeilde Tim in de gevarenzone. Hij knokt zich nog rondenlang in de wedstrijd maar met nog 22 van de 75 ronden op de teller moest hij het hoofd buigen.

Stien Vanhoutte eindigde achtste in de finale van de 300 meter tijdrit. In de kwalificatiewedstrijden had ze zeven de beste tijd. Niels Provoost, 22ste op 43 deelnemers, kon zich niet voor de finale van de 300 meter tijdrit plaatsen.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier