Achtste Ginsteloop krijgt 350 deelnemers aan de start in Oostrozebeke

Redactie KW

De organisatoren van de achtste editie van de Ginste stratenloop mogen zich in de handen wrijven.

Vooreerst waren de weergoden de organisatoren gunstig gezind en bleef het de gehele namiddag droog zodat de deelnemend atleten bij uitstekend loopweer konden deelnemen. Voor de vele supporters en familieleden van de atleten die hun sporters vergezelden was het iets te fris om al te lang op de aankomst van hun atleten te wachten.

De meesten verkozen de gezelligheid van de Ginstezaal waar ze tegen een democratisch prijsje konden genieten van een lekkere koffie met op de plaats gebakken heerlijke pannenkoeken. Een zaak staat buiten kijf, de organisatoren zien hun deelnemersaantal jaar na jaar stijgen. “We hadden gemikt op 372 deelnemers want meer kunnen we op dit moment niet aan en het waren er 350. Naar volgend jaar toe gaan we zeker al moeten sleutelen aan onze organisatie. Meer en meer atleten vinden het parcours schitterend en lopen in de Mandelvallei werkt blijkbaar aanstekelijk”, aldus medeorganisator Ilse Verhelst.

Het paradepaardje van deze Ginsteloop in drie schuifjes was de prestigeloop over 10 km. De concurrentie was groot en er werd hardgelopen. Bij de mannen ging de overwinning naar B.Goethals en bij de vrouwen naar Charline Vanneste. Verklappen we nog dat de kleutertjes de Ginsteloop mochten op gang lopen.

(CLY – foto CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier