Acht Zwaantjes en één Bruggeling op EK skeeleren in Duitsland

Redactie KW

Van maandag 28 juli tot en met zondag 3 augustus nemen negen West-Vlamingen in het Duitse Geisingen deel aan het Europees Kampioenschap skeeleren. Er zijn verscheidene titel- en medaillekandidaten.

Naast junior B Thomas Vosté (Inline Team Brugge) zijn alle andere West-Vlaamse EK-gangers aangesloten bij Zwaantjes Roller Club Zandvoorde: Niels Provoost en Tim Sibiet bij de seniores heren, Sandrine Tas en Stien Vanhoutte bij de juniores A dames, Indra Médard bij de juniores B heren. Voor de marathon versterken de seniores Siemen Tas, Karel Meulders en Brecht De Smedt het nationale team.

Titels en medailles zijn zeker het doel van Sandrine Tas. Na haar vroegtijdige uitschakeling vorig jaar, door een valpartij en polsbreuk, op het EK in Almere wil ze zich extra bewijzen. Ze rijdt nog bij de juniores A, maar bewees dit jaar al enkele keren dat ze nu al de seniores aankan. “Ze is al het hele seizoen beresterk en ze rijdt de concurrentie meestal op een hoopje”, merkt bestuurslid Frank Van Gaeveren (ZRC) op. Kenners menen ook dat Niels Provoost en Stien Vanhoutte in aanmerking komen voor een EK-medaille. “Op een 300 meter is elke seconde, elke meter doorslaggevend naar de eindtijd toe. Op de 500 meter speelt de tegenstand in bijvoorbeeld de series, de achtste, de kwart- en de halve finale een erg grote rol en moet je het geluk wat aan je kant hebben”, voegt Frank Van Gaeveren eraan toe. “Mogelijk zit er wel een medaille voor Tim Sibiet in op bijvoorbeeld de ploegenwedstrijden.”

Op de foto de acht Zwaantjes voor het E.K. deze week in Duitsland.

(PR – foto PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier