Achiel Boxoen krijgt Skoda-topwagen en 'Mister Ypres' Freddy Loix als leermeester

26/05/17 om 19:27 - Bijgewerkt om 19:26

Amper 20 jaar en slechts een handvol rally's op zijn actief, maar toch al een officieel zitje in handen: Achiel Boxoen is de veelbesproken opvolger van Freddy Loix bij Skoda België. Na een intense voorbereiding onder leiding van 'Mister Ypres' werd de Ieperling afgelopen weekend voor de leeuwen gegooid in de Sezoensrally.

Achiel Boxoen was tot begin dit jaar nog vrij onbekend in rallymiddens. Hij maakte pas vorig jaar zijn debuut, ver weg van de streekwedstrijden. "Ik reed in Polen en Tsjechië vier rally's met een kleine Skoda. Het was vooral de bedoeling om rustig bij te leren zonder veel druk van buitenaf. Mijn vader is vrij bekend in het milieu en ik wou niet meteen kritiek," vertelt Achiel, die een team vormt met Izegemnaar Jasper Vermeulen. "Het plan was om dit jaar opnieuw in het buitenland te rijden. Tot ik iemand mij de tip gaf om me voor te stellen bij Skoda, waar ze een jonge piloot zochten om Loix op te volgen. Ik kon een testsessie met hem afwerken waarbij gepeild werd naar mijn potentieel als piloot. Hij bleek onder de indruk en zag het metee...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!