Abbring wint Rallye de Wallonie, Maes pakt Historic-winst

Vincent Verschueren eindigde als derde in de Rallye de Wallonie © DM
Redactie KW

Kevin Abbring heeft de Rallye de Wallonie gewonnen. De Nederlander won de vierde BK-manche voor Ghislain de Mévius en Vincent Verschueren. Kortrijkzaan Robin Maes reed naar de zege bij de Historics.

Na twee opeenvolgende nulscores in het BK was Kevin Abbring (Peugeot 208 R5) gebrand op een topresultaat in Namen. De Nederlander maakte zijn favorietenrol waar door de wedstrijd te domineren op zaterdag, al bleef Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) nooit ver uit de buurt. Een lekke band voor Verschueren zorgde zondagmiddag voor de definitieve beslissing in de wedstrijd. Ghislain de Mévius (Skoda Fabia R5) nam de tweede plaats over, maar kon met meer dan 40″ achterstand geen bedreiging meer vormen. Voor Abbring, bijgestaan door achtvoudig Belgisch kampioen Pieter Tsjoen als copiloot, werd het zijn eerste BK-zege.

Andere West-Vlamingen

Guillaume Dilley (Hyundai i20 R5) verloor op de laatste proef nog zijn derde plek aan Verschueren. De Oost-Vlaming en zijn Kortrijkse copilote Veronique Hostens blijven met een nieuwe podiumplek comfortabel aan de leiding in het BK. Kevin Demaerschalk en Ruiseledenaar Bram Eelbode vervolledigden de top-5 met hun Citroën DS3 R5. Met Filip Cuvelier, achtste aan de zijde van Limburger Polle Geusens (Ford Fiesta R5), finishte een derde West-Vlaming in de top-10. Melissa Debackere (Skoda Fabia R5) viel net de buiten de top-10, terwijl Pieter-Jan Maeyaert (Ford Fiesta R5) vrede moest nemen met een 19de plek.

Juniors

Net als teamgenoot Abbring zette ook Guillaume de Mévius (Peugeot 208 R2) twee opeenvolgende opgaves recht met een topresultaat. De RACB-piloot was overtuigend de beste bij de Juniors. Een opnieuw erg regelmatige Pierre Vauterin (Peugeot 208 R2) finishte als tweede. De Kortrijkzaan werd daarvoor beloond met de Junior Award en mag zo gratis van start in de volgende BK-manche. Rumbekenaar Jelle Vermeire (Ford Fiesta R2T) kreeg af te rekenen met o.a. een defect stuurhuis en viel daardoor net naast het podium.

Historics

Bij de Historics toonde Robert Droogmans nog eens zijn kunnen door lange tijd de leiding te nemen met een Opel Manta 400, tot de Limburger in de steek werd gelaten door de mechaniek. Kortrijkzaan Robin Maes (BMW M3) nam het commando over en boekte een ruime overwinning.

Na een opgave op zaterdag wist BK-leider Stefaan Prinzie (Opel Ascona 400) nog een vierde plek uit de brand te slepen.

(JDH)