A-finale op EK roeien blijft het doel voor Tim Brys en Niels Van Zandweghe

Roeiers Tim Brys en Niels Van Zandweghe op het EK roeien. © BELGA
Redactie KW

Roeiers Tim Brys en Niels Van Zandweghe maakten als winnaars van de Wereldbeker lichte dubbeltwee hun favorietenstatus waar in de reeksen van het EK in Schotland. Met een tweede plek in de openingsreeks stootten ze rechtstreeks door naar de halve finales van zaterdag.

“Het was een eerste wedstrijd, een soort opwarming“, zei Tim Brys na de race waarin de Belgen op 1.45 eindigden van de Noren Kristoffer Brun en Are Strandli. Die waren hen eind juni ook al te snel af in de finale van de World Cupmanche in Linz. “We wisten dat ze snel zouden vertrekken. De Grieken (derde op amper 0.33 van de Belgen, red.) waren ook heel sterk en dat heeft ons wel verrast. We hebben vervolgens geprobeerd hen te remonteren en gelukkig lukte dat op het einde. We zullen zien of ze dat in de halve finales kunnen herhalen.”

“We hebben dit jaar steeds een medaille gehaald”, vulde Niels Van Zandweghe aan. “Ons eerste doel op dit EK blijft de A-finale (top zes). Daarin willen we ons ook mengen in de strijd voor het podium. Maar in de lichte dubbeltwee ligt alles steeds dicht bij elkaar. Hét hoofddoel blijft het WK in Plovdiv (in september). Daar zullen we ons specifiek op voorbereiden. Hier willen we eveneens iets neerzetten, ook al volgden we een gewone voorbereiding.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier