6 Uren van Kortrijk verwacht opnieuw vol huis

De organisatoren van de 6 Uren van Kortrijk, met Autostal Groeninghe, Autostal Hemicuda en PAK West-Vlaanderen, zijn er klaar voor. © JVGK
Redactie KW

De organisatoren van de Kortrijkse rally hebben weinig veranderingen aangebracht aan hun ondertussen beroemde concept. Enkel aan het parcours in Aalbeke en de proef Bevergem werd een klein beetje gesleuteld.

De rally start zaterdagnamiddag om 16.25 uur met de spektakelproef in Moeskroen, gevolgd door een servicebeurt van 25 minuten in het centrum van Kortrijk. Parcoursbouwer Jan Verschaeve bracht voor het zondaggedeelte een aantal kleine wijzigingen aan. “We hebben de proef in Aalbeke hertekend om een echte publiekszone te kunnen creëren”, zegt hij. “De start blijft op dezelfde plaats als vorig jaar, maar we voorzien nu een vlot bereikbaar spektakelpunt. Daar zullen de toeschouwers de rally op een indrukwekkende maar altijd veilige manier kunnen beleven. Uit veiligheidsoverwegingen hebben de voor de proef Bevergem de aankomstplaats een beetje verlegd. De proeven Moeskroen, Tombroek en ‘t Hoge blijven zoals ze zijn.”

Door de vele wegenwerken in het centrum van de stad, zag de organisatie zich gedwongen de verbindingsritten ietwat aan te passen. “Concreet betekent dat dat we dit jaar de winnaar iets later op het podium verwachten”, klinkt het nog. De eerste wagen gaat zondagochtend van start om 7.28 uur. De deelnemers krijgen elk drie identieke omlopen van vier klassementsproeven voorgeschoteld. Na iedere omloop volgt een servicebeurt van een half uur. De uiteindelijke winnaar van de 6 Uren van Kortrijk wordt rond 17 uur op het podium op de Grote Markt van Kortrijk verwacht. (FM)