57ste Conxion Omloop van Vlaanderen verhuist naar de stationsbuurt in Roeselare

foto Joke Couvreur
Redactie KW

Traditioneel wordt de Omloop van Vlaanderen verreden tijdens het eerste weekend van september en dus volgend weekend slaat het rally circus zijn tenten op te Roeselare.

In tegenstelling tot de voorgaande jaren worden de Stedelijke Expohallen te Roeselare niet meer het rallycentrum want de Omloop van Vlaanderen verhuist naar de stationsbuurt van Roeselare.

“Dit jaar konden we nog op de Stedelijke Expohallen terecht”, opent voorzitter Joost Demeestere. “Maar voor de editie van 2017 moesten we uitkijken naar een andere locatie voor onze rally. De bouw van een nieuw zwembad maakt het voor ons onmogelijk om nog verder de Stedelijke Expohallen te gebruiken. Daarom hebben we beslist om dit jaar al de stap te zetten naar een nieuwe locatie voor onze rally. In oktober van 2015 hadden we al een eerste vergadering met het comité van de centrumstraten en stationsplein en alle partijen waren zeer enthousiast om de rally dichter bij stad te brengen. Dit jaar wordt dus een levensgrote test naar de toekomst toe. Zowel het stadsbestuur als wijzelf zullen na de editie van dit jaar een grondige evaluatie maken en dan beslissen of we verder doen op de ingeslagen weg.

Het podium komt op de kortparking van het Stationsplein terwijl het gesloten wagenpark op de parking van het VTI terecht kan. Verder gebruiken we de Trakelweg voor zowel de servicezone als de hergroepering. We hopen, door deze stap te zetten, op meer sfeer en ambiance voor onze rally. Het is onze bedoeling om de plaatselijke horeca meer te betrekken bij de rally en zo een goede samenwerking tot stand te brengen naar de toekomst toe.”

Vernieuwd parkoers

Christof Seynaeve zat dit jaar ook niet stil en sleutelde grondig aan het parkoers dat pas donderdag 1 september vrij gegeven wordt. Toch kon hij ons al het volgende toe vertrouwen: “Vrijdag wordt er gestart om 17.37 uur voor vijf klassementsproeven. We rijden achtereenvolgens De Ruiter, Beveren en Koolskamp tijdens de eerste omloop en daarna volgen nog De Ruiter en Beveren. Zowel de klassementsproef van De Ruiter als die van Beveren werden dit jaar hertekend. Zaterdagmorgen starten we dan om 8 uur voor drie omlopen. De eerste twee proeven, Passendale en Houthulst, zijn identiek aan vorig jaar terwijl de proef van De Zilverberg in omgekeerde richting verreden wordt en die van Rumbeke volledig hertekend werd. De traditionele afsluiter is dit jaar opnieuw de spektakelproef op De Pilders.”

Ondanks het feit dat de inschrijvingen nog niet afgesloten zijn hebben we nu al de zekerheid dat het dit jaar een België-Holland wordt. Onze Belgische hardrijders Andy Lefevere, Vincent Verschueren, Melissa Debackere en Chris Van Woensel nemen het immers op tegen een sterke Nederlandse delegatie met Ten Brinke(Skoda Fabia R5), Bob De Jong(Citroën DS3 R5), Erik Wevers(Subaru Impreza WRC) en Hans Weijs(BMW 130i).

(FM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier