56 achtriemen uit zeven landen kleuren Brugse Boatrace

© Davy Coghe
Redactie KW

Het nationaal roeiseizoen gaat dit weekend officieel van start. De Koninklijke Roeivereniging Brugge pakt uit met de 21e editie van haar tweedaagse Boatrace.

Zaterdag komen er 56 gestuurde achtriemen uit zeven landen het Waggelwater op voor een race over 5 km. De Belgische kampioenenacht van KR Sport Gent krijgt daarin niet alleen weerwerk van hun landgenoten, ook befaamde achttallen uit Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk lonken naar de zege in de Biotana Cup. Deze races in de acht met stuurman starten om 13.30 uur. De aankomststreep ligt aan de lokalen van KR Brugge en de eerste boten komen daar aan rond 13.45 uur.

Zondag mogen de meer dan 500 roeiers en roeisters op hetzelfde parcours opnieuw aan de slag, maar dan wel in de kortere boottypes. Daarin wordt het vooral uitkijken naar Hannes Obreno (Brugse TR, foto), de achtste beste skiffeur van de wereld. De Bruggeling stapt in de dubbelvier, samen met Pierre De Loof (KR Brugge), Bram Dubois (KRSN Oostende) en Tim Brys (KR Club Gent). Dat zijn de vier Belgische toproeiers die al meermaals schitterden op WK’s en nu blijk van vorm gaven tijdens de recente ergokampioenschappen. Meer dan 70 teams starten vanaf 10.30 uur in deze races van de Verimpex Cup, de eerste aankomst wordt rond 10.45 uur verwacht.

(Belga)