50ste editie van De Internationale Driedaagse in Zandvoorde

Danny Bauwens pakte zilver en brons op het WK 92 in Zandvoorde © FR
Redactie KW

Net geen 600 atleten uit 21 verschillende landen zijn ingeschreven voor deelname aan het gouden jubileum van de internationale driedaagse, Flanders Grand Inline Skating in Zandvoorde en dit van vrijdag 11 tot en met zondag 13 augustus.

Het feest begint al op donderdagavond om 19:30u met gratis hapjes en drankjes en een retro-fototentoonstelling. De eerste editie, de Internationale Beker der Jeugd, werd kort na het oprichten van de club georganiseerd om de eigen jonge atleten de kans te geven om met de rolschaatssport op internationaal niveau in contact te komen. Die sport is de jongste decennia snel geëvolueerd en is populair over de hele wereld. Het WK heeft begin september plaats in China.

Niet evident voor Sabine Tas

De driedaagse, met bijna 200 wedstrijden, start op vrijdagvoormiddag 11 augustus om 10u. met het tijdrijden over 300m. Ook dit jaar geldt de Flanders Grand Prix als finale van de European Cup, met wedstrijden in Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Frankrijk en Portugal. Het is ook een semi Europees Kampioenschap voor de cadetten (European Challenge).

Onder de deelnemers vind je tal van Europese en Wereldkampioenen. Simon Albrecht (D), Elton en Edwin De Souza (F), Martyn Dias, Diogo Mareiros en Peter Michael zullen het Bart Swings niet makkelijk maken om de driedaagse voor een zesde keer op zijn naam te schrijven. Ook Sandrine Tas, die elf medailles pakte op het EK en de World Games, zal van zich af moeten bijten om, voor eigen fans, een vierde eindzege te boeken. Eén van haar grote tegenstanders wordt ongetwijfeld de Italiaanse en Europese kampioene, Erika Zanetti.

Voor de sportieve supporters vertrekt op zaterdagvoormiddag 12 augustus om 09:30u. aan het Egelplein een begeleide toertocht op skeelers van 35 km. De deelname is gratis.

Details over programma, uitslagen, livestream, deelnemers zijn terug te vinden op de website van het evenement www.flandersgrandprix.be.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier