47ste Flanders Grand Prix skeeleren

Redactie KW

Tijdens het weekend, tot en met zondag, wordt de 47ste editie van de Flanders Grand Prix, Inline skating georganiseerd op de Mundialpiste in Zandvoorde.

Meer dan 600 atleten uit 22 landen nemen eraan deel. Vrijdagmorgen regende het en daarom moest het programma worden aangepast. De voorstelling van de clubs werd afgeschaft en er werden directe finales georganiseerd. Bij de juniores Dames A reed Zwaantje Stien Vanhoutte de snelste tijd.

47ste Flanders Grand Prix skeeleren

Stien Vanhoutte. (Foto FRO)

“Na het EK waarin ik toch drie medailles behaalde, heb ik me geconcentreerd op de driedaagse”, vertelt de 18 jarige Stien Vanhoutte uit Gistel. Ze is net afgestudeerd, afdeling Latijn-Wiskunde, en start komend schooljaar de studies kinesitherapie. “Ik pakte in Geisingen goud in de aflossing, zilver op de 300 meter tijdrit en brons op de 200 meter tijdrit. Uiteraard is dat een grote stimulans. Pas vanaf tweedejaars cadet werden mijn prestaties stukken beter en in 2011 werd ik voor het eerst Europees geselecteerd. Dit jaar was ik ook al tweede algemeen, juniores-seniores BK. Nu wil ik hoog niveau blijven presteren. Hopelijk kan ik het sportstatuut verkrijgen zodat ik mijn sportieve ambities kan combineren met mijn studies. In november volgt ook nog het WK in Argentinië. Ik hoop dat ik zal geselecteerd zijn. Mijn EK-medailles zullen wel de doorslag geven.”

Driedaagse al geslaagd

Bij de seniores Heren won ‘Zwaantje’ Niels Provoost de 300m tijdrit. Ook Niels was succesvol in Geisingen. “Ik ben moe terug gekeerd van Geisingen en had even geen zin om te trainen,” vertelt Oostendenaar Provoost, die straks zijn laatste jaar industrieel ingenieur aanvat. “Ik ben zonder veel training gestart op de drie meter en tot mijn grote verrassing reed ik een toptijd. Natuurlijk ben ik tevreden. Op het EK was mijn slechtste plaats zevende. Ik pakte brons op de 500m en goud in de ploegkoers met, Tim Sibiet en Bart Swings. Mijn driedaagse is al geslaagd. Misschien ga ik nog eens plat voor de 1.000m op de weg, maar het is geen must. In gedachten zit ik al bij de start van het nieuwe schooljaar en het WK in Argentinië. Zondag wordt de selectie officieel bekend gemaakt. Het is iets om naar uit te kijken.”

Zondag worden in de straten van Zandvoorde de wegwedstrijden gereden. Om 10 uur starten de dames voor 16 km (zeven ronden),. Daarna volgt de 30 km voor juniores/seniores heren (14 ronden), Spektakel is verzekerd.

(FRO – foto’s FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier