4 keer goud voor West-Vlamingen op BK wakeboarden

Het podium bij de Open Ladies kleurde volledig West-Vlaams met Sara Verhelst, kampioene Magali Desmidt en Tiele Gantois
Redactie KW

De West-Vlaamse wakeboarders en skaters deden het voortreffelijk op het BK op de kabelbaan van Les Lacs de l’Eau d’Heure in Charleroi.

De surfers van Lakeside Paradise kwamen met vier Belgische titels, 5 zilveren en 5 bronzen medailles naar Knokke-Heist.

In de twee top categories, de Open Ladies en de Open Watskate categorie, kleurde het podium volledig West-Vlaams. Bij de vrouwen haalde Sara Verhelst het voor Lakeside Paradise clubgenote Magali Desmidt en Tiele Gantois. Laatstgenoemde kwam jammer genoeg op het eind van de wedstrijd zwaar ten val en moest met krukken op het podium.

De Knokkenaars Tom Soupaert, Michael Lambrecht en Oliver Van Nueten domineerden de open wateskate categorie bij de mannen. In de Open Men verdedigde Axel Tack met succes zijn titel van 2014 en mocht Glenn Vandenberghe als derde op het podium. In de jeugdcategorieën haalde Bo Kerkhofs (Lakeside Paradise) het bij de meisjes. An Van Maercke pakte brons.

Het podium bij de open wakeskate werd volledig bevolkt met West-Vlaamse surfers: Oliver Van Nueten, Belgisch kampioen Tom Soupaert en Michael Albrecht.
Het podium bij de open wakeskate werd volledig bevolkt met West-Vlaamse surfers: Oliver Van Nueten, Belgisch kampioen Tom Soupaert en Michael Albrecht.

Bij de miniboys moest titelverdediger Louis Eggerick ditmaal tevreden zijn met zilver. Hij legde de duimen voor de Fransman Julien Merken.

Roel Devries pakte zilver bij de boys. Jeremy Venet en Jim Debraey kregen bij de masters zilver en brons rond de hals.

(DM)