287 Deelnemers voor finale Oostends Loopcriterium 2016

Winnaars Heidi Hertveldt en Jietro Vanhecke voor de start. © FR
Redactie KW

Vandaag stonden 287 deelnemers aan de start van de Massa Jogging, een organisatie van Jogging Team De Olifant, meteen de laatste wedstrijd van het Oostends Loopcriterium 2016. Alle deelnemers aan de prestatieloop moesten 10,2 km afleggen. De zege ging naar Heidi Hertveldt en Jetro Vanhecke.

In de eerste ronde voerde de tandem Jetro Vanhecke (Oostende) – Davy Stieperaere (Wevelgem) de forcing. Kenneth Vanduyfhuys (Oostende) en Tom Vanslambroeck (Zerkegem) konden nog even het strakke tempo volgen, maar moesten dan afhaken. Bij het ingaan van de tweede ronde demarreerde Vanhecke en kon hij een gaatje slaan. Vanhecke liep onbedreigd naar de zege. Hij won in 33’45”, 15 seconden sneller dan Stieperaere. Tom Vanslambrouck werd derde in 35’02” voor Vanduyfhuys en Guy De Blander, de winnaar van het Kustcriterium uit Roosdaal. Alain Geerts (Impe) werd zesde en daarmee werd hij ook individueel eindwinnaar van het criterium bij de heren, voor Johan Olivier (Koekelare) en Dirk Boone (Oostduinkerke). Bij de heren-5 wint Marc Deweert (Oostende), voor Willy Lefevere (Oostende).

Heidi Hertveldt liep als 23ste over de streep, na 39’21”. Nathalie Pluvier (Zerkegem) werd tweede, triatlete Charlotte Mensaert derde. Bij de dames wordt Sophie Tavernier (Oudenburg) eindwinnares van het criterium, voor Amanda Flannery (Oostende).

(FR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier