25ste Vuurtorenloop in Oostende

Burgemeester Johan Vande Lanotte kwam de start geven en voor de aanvang van de wedstrijd vereeuwigden we hem al met de latere winnaars: Sophie Tavernier en Jetro Vanhecke. © FRO
Redactie KW

De Vuurtorenloop, 9de wedstrijd van het Oostends Loopcriterium, was vrijdagavond aan zijn 25ste jubileumuitgave toe. Na de twee jeugdlopen, met een 20-tal deelnemers, stonden 272 atleten aan de start voor de prestatieloop.

Bij de dames ontbraken Heidi Hertveldt en Lies Deruddere op het appel en dat was voor Sophie Tavernier ideaal om, na de Sint-Jansloop en de Kerignaertloop, ook de Vuurtorenloop op haar naam te schrijven. De Oudenburgse atlete, die nu ook traint op woensdag bij Hermes Oostende, liep de 7,4km in 32’31”, bijna één minuut sneller dan Liesbeth Cappon (Torhout). Derde werd senior Lore Haeve uit Oostende, op iets minder dan twee minuten.

Zeges voor Sophie Tavernier en Jetro Vanhecke

Bij de heren was er geen concurrentie voor Hermes-atleet, Jetro Vanhecke. De Oostendenaar, twee jaar geleden individueel eindwinnaar van het criterium, had na één ronde al een ruime voorsprong op het trio Alain Geerts (Impe), Vincent Moulin (Peruwelz) en Glenn Vermander (Dadizele). Verder volgden Dirk Boone (Oostduinkerke) en Stefaan Tanghe (Beernem). Vanhecke snelde steeds verder weg van zijn concurrenten en hij liep de 11,2km in 39’40”. Veteraan Alain Geerts pakte de tweede plaats en had bij aankomst 2’16” achterstand op de winnaar. Derde werd Vincent Moulin op 3’42”. De andere ereplaatsen waren voor Glenn Vermander, Stefaan Tanghe en Dirk Boone (Oostduinkerke). De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Konterdamloop op 1 juli.

(FRO – foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier