218 rijders op zonovergoten Egemse Trial van de Kleigroeve

29/08/16 om 06:59 - Bijgewerkt om 06:59

De 26 editie van de Trail van de Kleigroeve in de Egemse kleiputten op 27 en 28 augustus was opnieuw een voltreffer.

218 rijders op zonovergoten Egemse Trial van de Kleigroeve

Met 218 piloten, verspreid over de twee dagen, en schitterend weer, waren de organisatoren meer dan tevreden.

Na het succes van de jubileumeditie van vorig jaar met 229 deelnemers hoopten de organisatoren dit jaar dit aantal te evenaren. Het weer was hen alleszins goed gezind, want zowel op zaterdag als zondag was de zon de hele dag van de partij. Mede hierdoor zakten op zaterdag 108 piloten naar Egem af en op zondag zelfs 110, een aantal dat volgens KAMCE Torhout-voorzitter Philippe Damiens nooit eerder gehaald werd. Onder de deelnemers heel wat toppers uit binnen- en buitenland en voor het eerst ook twee vrouwelijke toprijders uit Engeland en Nederland.

Alhoewel het voor de rijders met het warme weer zweten en puffen was, waren ze toch zeer te spreken over de uitgestippelde non-stops. Naar het einde toe werd de ondergrond wat muller, wat het rijden er zeker niet op vergemakkelijkte, maar dat hoort uiteraard bij de sport. "We kijken zeer tevreden op het weekend terug." vertelde de voorzitter ons. "Alles in zonder noemenswaardige incidenten en in een vriendschappelijke sfeer verlopen. Dit resultaat is voor ons een stimulans om op het huidige niveau volgend jaar verder te gaan."

(JG)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!