2 x Goud op Special Olympics voor Timnah Van Den Reeck (Vaste Vuist Lauwe)

19/06/17 om 19:41 - Bijgewerkt om 19:34

Onder de bescherming van het BOIC organiseert Special Olympics Belgium elk jaar de Nationale Spelen en dit afwisselend in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Dit jaar was Lommel de gaststad voor het Belgisch kampioenschap.

2 x Goud op Special Olympics voor Timnah Van Den Reeck (Vaste Vuist Lauwe)

Timnah Van Den Reeck (Vaste Vuist Lauwe) behaalde goud op de Special Olympics. © Dries Defossez

Zo'n 3442 atleten met een beperking uit heel België kwamen samen op dit groot sportief evenement van 4 dagen. Op het programma stonden 19 sporten. Eén van de sporten is ritmische gymnastiek.

De 25 jarige Timnah Van Den Reeck uit Marke, aangesloten bij de G-gymwerking van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe, behaalde er in de disciplines "hoepel" en "kegel" de Belgische titel. Timnah behaalde eveneens zilver in de disciplines "lint" en "bal". De G-gymwerking van Sportgroep Vaste Vuist ondersteunt jongeren met een mentale of licht-motorische beperking.

Tymnah Van Den Reeck turnde 4 ritmische disciplines, met als kers op de taart 2 gouden medailles. Tymnah: " Deze Nationale Spelen zijn het eindresultaat van een gans jaar training. De competitie vormt een moment van beloning en fierheid voor de atleten."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!