11de Kasseiloop als startschot van Scott2 Run West-Vlaanderen

Voor de start Annelies Deketelaere, Verle Dejaeghere en winnares Charline Vanneste.

Hans Grootaerdt organiseerde zaterdagnamiddag, in samenwerking met De Molenlopers Bekegem, de 11de Kasseiloop, de eerste wedstrijd van het Scott2run criterium West-Vlaanderen. Dries Busselot won bij de heren, Charline Vanneste bij de dames.

Liefst 73 kinderen, 77 joggers en 311 prestatielopers namen deel aan het loopfestijn, dat door wegenwerken in het centrum van de gemeente, niet op de markt kon doorgaan maar moest uitwijken naar het sportcentrum.

Geen probleem want de wedstrijd verliep vlekkeloos. Van bij de start koos Brusselaar Dries Busselot, normaal een pisteloper, het hazenpad. Bij afwezigheid van de betere lopers, Dieter Brouckaert (rug), Karel Moerman, Tom Vanslambrouck (ziek) en Davy Stieperaere, kon Busselot makkelijk stand houden aan de kop. Hij liep de wedstrijd, 9,3 km in 30’11”. Bruno Van Acker (Geluwe) liep heel de wedstrijd in tweede positie en finishte op 14 seconden. Misha Declerck werd derde op 26 seconden. Veteraan Didier Verstraete uit Langemark hield Pedro Dujardin van de vierde plaats.

Bij de dames kende Annelies Deketelaere (Hooglede) en mindere dag en ze kon op geen enkel moment concurreren met winnares Charline Vanneste uit Izegem. Vanneste won in 34’14” en finishte als 34ste tussen de heren, een sterke prestatie. De Izegemse ‘blondine’ stelt het criterium dit jaar niet als hoofddoel. Ze is volop aan het bouwen en wil haar wedstrijden uitzoeken.

Belgisch crosskampioene Veerle Dejaeghere stond samen met haar zus, Sabine, aan de start van de wedstrijd en hielp haar zus een mooie vierde plaats bij de dames in de wacht slepen.

De volgende wedstrijd van het Scott2 Run criterium (vroeger Houtlandcriterium) is de Lenteloop van Oudenburg op 29 maart. (FRO)