Ambassadeurs Emma Plasschaert en Yannick Lefèbvre steunen Europese week van de Sport

Emma Plasschaert © BELGA
Redactie KW

De officiële opening heeft plaats in Brugge op zondag 10 september.

Vanaf 23 september start de Europese week van de Sport. Het initiatief van de Europese Commissie wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd met de bedoeling om onder het thema ‘#BeActive’ iedereen aan te sporen om tijdens de week van de sport actief te zijn, en dat ook het hele jaar te blijven. Net als vorig jaar wordt de Week van de Sport een Europese gebeurtenis met activiteiten in heel Europa. Van 23 september tot en met 30 september kunnen de deelnemende landen een nationale week van de sport organiseren met activiteiten en evenementen op nationaal niveau.

Yannick Lefebvre
Yannick Lefebvre© BELGA

De actie is opgebouwd rond specifieke thema’s : leeromgeving, werkplekken, buitenactiviteit, sportclubs en fitnesscentra. De officiële opening van de Europese week van de Sport in ons land heeft plaats in Brugge op zondag 10 september, op de balkonrotonde nabij het station kant Sint-Michiels. Dan heeft de Dag van de Brugse Sportclub plaats, binnen de Maand van de Sportclub, een promotiecampagne van Sport Vlaanderen.

De Dag van de Brugse Sportclub, van 13.30 uur tot 17.00 uur met gratis inkom, is een jaarlijkse openluchthappening waarop meer dan zestig sportclubs hun werking voorstellen aan het grote publiek. Dit gebeurt met infostanden, maar ook met demonstraties en initiatielessen. In de week na de sportbeurs stellen ook in Brugge verschillende sportclubs hun trainingen open voor het grote publiek.

Vier #BeActive-ambassadeurs zetten in ons land hun schouders onder de promotie van de actie en de promotie van de boodschap #BeActive. Het zijn de West-Vlaamse zeilers Emma Plasschaert, momenteel actief op het WK in Nederland, en Yannick Lefèbvre. Samen met zwemmer Louis Croenen en turnster Gaëlle Mys.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier