Alweer prijs voor triatleet Frederik Van Lierde, hij wint nu ook het Vlaams Sportjuweel

© BELGA
Redactie KW

Frederik Van Lierde is dinsdagavond in Brussel laureaat geworden van het Vlaams Sportjuweel 2013, een prijs van de Vlaamse Gemeenschap die wordt toegekend aan een Vlaamse sporter die in de loop van het jaar een opmerkelijke prestatie leverde of een uitzonderlijke loopbaan afsloot. De prijs kan bovendien maar één keer in een carrière gewonnen worden.

De 34-jarige Van Lierde heeft de prijs te danken aan zijn overwinning in de Ironman van Hawaï op 12 oktober. Zo werd hij na zijn naamgenoot en coach Luc Van Lierde pas de tweede Belg op de erelijst van ‘s werelds meest prestigieuze triatlonwedstrijd.

Vrijdag mocht de West-Vlaming al de Vlaamse Reus in ontvangst nemen, een initiatief van de Vlaamse Bond van Sportjournalisten (VBS) die met de trofee de Vlaamse sportfiguur van het jaar bekroont. Daarnaast kreeg hij vrijdag op het stadhuis van Brussel uit handen van prins Laurent ook de Nationale Trofee voor Sportverdienste overhandigd. Frederik Van Lierde maakt ook nog kans om Sportman van het Jaar te worden. Die prijs wordt op 22 december uitgereikt.

“Weinig veranderen aan voorbereiding”

De Ironman van Hawaï is ook volgend jaar weer een hoofddoel voor Van Lierde. “Het is immers schitterend om die wedstrijd te kunnen winnen. In de laatste twee kilometers nam de euforie volledig over en heb ik alles intens kunnen beleven. Ik verander dan ook amper iets aan mijn voorbereiding. Het enige verschil is dat ik volgend jaar zal deelnemen aan de Ironman van Frankfurt, tevens het Europees kampioenschap, in plaats van de Ironman van Nice. Mijn seizoen is opgebouwd rond drie piekmomenten, want op die manier lijkt het alsof ik een volledig jaar top kan zijn. Ik start dus in maart in Abu Dhabi, om dan via Frankfurt naar Hawaï toe te werken.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier