Alexander Kristoff geeft leiderstrui glans met sprintzege in De Panne

Redactie KW

Leider Alexander Kristoff heeft donderdag in De Panne het eerste deel van de derde rit van de Driedaagse De Panne-Koksijde (2.BC) gewonnen. De Noor van Katusha haalde het in een massasprint voor de Duitser André Schulze en de Nederlander Kenny Van Hummel. Kristoff begint met 6 seconden voorsprong op de Italiaan Guarnieri aan de afsluitende tijdrit.

Traditiegetrouw lieten een aantal renners de slotdag van de Driedaagse aan zich voorbijgaan. Onder hen de Slovaak Peter Sagan, die dinsdag de eerste rit won. Het peloton begon gezapig aan de laatste rit in lijn, over 112,1 kilometer met start en aankomst in De Panne. Na bijna 40 kilometer kreeg Preben Van Hecke het op zijn heupen en tekende voor de eerste aanval. De renner van Topsport Vlaanderen kreeg Rob Goris, Clinton Avery, Jonathan Breyne en Andrea Di Corrado als metgezellen en de voorsprong van het kwintet steeg al snel naar twee minuten.

Het peloton, met vooral de Katusha’s van leider Kristoff aan het werk, hield echter alles onder contole en greep de vijf met nog acht kilometer te gaan. In de sprint was de Noor duidelijk de beste en haalde het met een halve fietslengte voor Schulze. Na Van Hummel volgden de Italianen Chicchi en Colli, Michael Van Staeyen was de eerste Belg op de achtste plaats.

De individuele tijdrit De Panne-Koksijde-De Panne over 14,7 kilometer donderdagnamiddag zal beslissen over de eindwinst in de Driedaagse.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier