Alberto Contador komt naar Ardooie

© Flickr / RozJones
Redactie KW

Alberto Contador maakt begin augustus zijn comeback in de Eneco Tour. Dat bevestigde de Spanjaard dinsdag aan de radiozender Cadena Cope. Die comeback in het peloton leidt de Spaanse renner ook naar West-Vlaamse wegen, op zaterdag 11 augustus is er een tijdrit Ardooie. En zoals bekend is Contador nooit kansloos in een tijdrit.

De dopingschorsing van de 29-jarige Contador loopt de dag voordien af. In de Belgisch-Nederlandse rittenkoers (6-12/8) wil de renner van Saxo Bank zich klaarstomen voor zijn grote doelen in het najaar, de Clasica San Sebastian en de Vuelta. “Ik maak mijn comeback in de Eneco Tour. Daarna rijd ik San Sebastian en de Vuelta. Om er te winnen. Ik zou ook graag naar het WK gaan”, zo vertelde ‘El Pistolero’.

Clenbuterol

Contador werd begin februari een dopingschorsing van twee jaar opgelegd door het Internationaal Sporttribunaal TAS. De Spanjaard had tijdens een dopingcontrole op de rustdag van de Tour 2010, op 21 juli in Pau, positief getest op clenbuterol. Contador werd in eerste instantie in februari 2011 vrijgesproken door de Spaanse Wielerbond, maar de Internationale Wielerunie en het Wereldantidopingagentschap tekenden bij het TAS beroep aan. Zijn schorsing ging met terugwerkende kracht in augustus 2010 in.

(BELGA/FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier