Al meer dan 5.000 handtekeningen voor petitie Red Belgisch Basket

Ook Rudolf Vanmoerkerke, gewezen voorzitter van Sunair Oostende, zet zijn schouders onder het project. (Foto RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

In twee dagen tijd tekenden al meer dan 5.000 mensen de petitie van Red Belgisch Basket, het initiatief van Werner Rotsaert om meer Belgen in eerste klasse te zien spelen.

Oostendenaar Werner Rotsaert riep vorige week in een Brugs restaurant basketbalcoryfeeën Rudolf Vanmoerkerke, Rik Samaey, Pieter Loridon, Willy Steveniers, Ronny Bayer en Carlos Sierens uit om te debatteren over de buitenlandse overwicht en de (weinige) kansen die jonge Belgen krijgen in de hoogste basketbalklasse. Daar ontstond het idee van Red Belgisch Basket, waarbij de basketbalmonumenten aan de alarmbel trekken en ijveren voor de 5/7-regel, waarbij er nog maximum 5 buitenlandse spelers en minimum 7 Belgen (spelers die hun opleiding in België genoten) op een wedstrijdblad zouden mogen staan.

Om hun mening kracht bij te zetten, werd er een bijhorende site (www.redbasket.be) en petitie opgericht. En met succes. Want hoewel de officiële persvoorstelling en start van de actie pas woensdag plaatsvindt, tekenden intussen al 5.000 mensen de petitie sinds het project zondag kort in het één-programma De Zevende Dag werd aangehaald.

(ON)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier