Al 14.000 tickets verkocht voor BK Veldrijden in Waregem

Redactie KW

Het Belgisch kampioenschap veldrijden in Waregem belooft een zware dobber te worden, dat blijkt na een eerste kennismaking van het parcours.

Een kruising van Ruddervoorde en Hamme-Zogge, waar gegarandeerd een sterke beer zal winnen. Dat is toch de mening van de neven Vanthourenhout, die voor ons het parcours op de Hippodroom gingen verkennen.

Vier namen

Het is van brug naar brug, nog een zandbak ertussen en de stukken ertussen overleven. Het is elk voor zich, en uur lang alles geven. Er moest een volledig nieuwe omloop worden gebouwd op de Hippodroom in Waregem. Alle registers werden opengetrokken om die zo selectief mogelijk te maken. Sven Vanthourenhout (Crelan-AA Drink) : Hier zal sterke beer winnen op 12 januari. Ik heb vier namen in mijn hoofd. Ok, Nys is de laatste weken outstanding, maar op een dag als een kampioenschap mag je daar zeker Niels Albert naast plaatsen en dan de twee outsiders, Klaas en Rob Peeters. Dat zijn de vier mannen die voor de titel zullen vechten”, meent hij.

Er zijn al 14.000 tickets verkocht, de organisatie rekent op 25.000. Zondag ziet u in Sport West op Focus & WTV een uitgebreide reportage over de parcoursverkenning.

(J.S.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier