Aftredend voorzitter Anne Verhelst (Par-Ky Menen): “Even degradatie overwogen”

Redactie KW

Par-Ky Menen heeft er opnieuw een mislukt seizoen opzitten. Blessureleed, spelers zonder vertouwen, een trainer die de puzzelstukken op geen enkel moment in elkaar kreeg en twee Braziliaanse floptransfers. “We hebben enkele weken geleden even overwogen om te degraderen”, bekent Anne Verhelst.

Door de 1-3-thuisnederlaag tegen Antwerpen is Menen mathematisch veroordeeld tot het spelen van degradatie/promotiematchen tegen eerstenationaler Guibertin of Humbeek. De twee kampioenen uit eerste nationale vechten onder elkaar uit wie het tegen Menen opneemt in die barrages. De winnaar van de wedstrijd tussen Guibertin en Humbeek promoveert rechtstreeks naar ereklasse, de verliezer krijgt een herkansing tegen Par-Ky Menen.

“Neen, ik had niet verwacht dat Menen de barrages nog zou ontlopen”, zucht voorzitter Anne Verhelst (die volgend seizoen manager wordt in plaats van voorzitter – zie kader, red.).
“Maar ik vermoed dat we in de wedstrijden om het behoud toch aan het langste eind zullen trekken. Door alle miserie van de afgelopen jaren (Volley Team Menen speelt al twee opeenvolgende seizoenen op de toppen van zijn tenen in ereklasse, red.) hebben we even overwogen om te degraderen. In eerste nationale zouden we dan weer aan een ploeg werken die gemakkelijk boven water kan blijven in de hoogste afdeling na een promotie. Nu hebben we toch beslist om resoluut voor een verlengd verblijf in de Liga te gaan en van daaruit aan een betere ploeg te werken.” (Maxime Petit)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode De Leie) van 24 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier