Zeiler Yannick Lefèbvre: "We gaan niet hier constant in de drukte van Rio zitten."

02/08/16 om 11:29 - Bijgewerkt om 11:29

Tom Pelsmaekers en Yannick Lefèbvre vertegenwoordigen België op de Spelen in Rio in de 49er-klasse. Voor de zeilers wordt het hun olympisch debuut.

Zeiler Yannick Lefèbvre: "We gaan niet hier constant in de drukte van Rio zitten."

© BELGA

"Onze voorbereidingen zijn bijna volledig afgewerkt", zegt de 23-jarige Pelsmaekers maandag op de olympische zeilsite aan de baai van Guanabara. "Deze laatste dagen proberen we rustig naar de Spelen toe te leven en fysiek en mentaal klaar te geraken."

Op 12 augustus komen Pelsmaekers en Lefèbvre voor het eerst in actie in de baai van Guanabara. Daarvoor trekken ze van 3 tot 8 augustus nog naar Uberlandia, waar het BOIC zijn basiskamp voor de Spelen heeft ingericht.

"Op 3 augustus beginnen hier de eerste competities en dreigt het een beetje te hectisch te worden om te trainen. Om mentaal fris aan de start te komen, gaan we in Uberlandia de laatste accenten van onze voorbereiding leggen", legt de 27-jarige Lefèbvre uit. "Zeiltrainingen gaan we er niet meer doen. Wanneer we terugkeren, hebben we nog drie zeiltrainingen gepland. Het is de bedoeling fris aan de start te komen en niet hier constant in de drukte van Rio te zitten. We zitten hier ook al lang de Spelen voor te bereiden, en er even tussenuit kan goed doen."

Delen

We moeten het gevoel hebben dat we echt op ons maximale kunnen hebben gepresteerd, dat we een topprestatie hebben geleverd

Eerder dit jaar eindigen Pelsmaekers en Lefèbvre als 31e tijdens het WK. Ambities voor Rio spreken ze niet uit. "Tom en ik vormen een jong team. We hebben allebei onze bagage in de 49er, maar als team zijn we nog maar anderhalf jaar samen", stelt Lefèbvre. "We zijn nog steeds aan het groeien. We hebben als team een mooie curve laten zien, waar we met fierheid op kunnen terugblikken. We zijn erop uit het beste van onszelf te geven. We hebben geen ervaring op de Spelen en willen gewoon dat we na Rio 'no regrets' hebben. Dat is een beetje ons motto nu. We willen er alles voor gedaan hebben en nadien in elkaars ogen kunnen kijken en zeggen: 'dit was onze plaats, we hebben er alles uitgehaald'. Dat willen we bereiken. Waar we dan uiteindelijk gaan terechtkomen, dat weet ik niet."

"We moeten het gevoel hebben dat we echt op ons maximale kunnen hebben gepresteerd, dat we een topprestatie hebben geleverd", vult Pelsmaekers aan. "De plaats volgt dan wel."

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!