Wannes Van Laer in goeden doen in Hyères

De Olympische Spelen in Rio lijken er dik in te zitten voor Wannes Van Laer. © GF
Redactie KW

Zeiler Wannes Van Laer uit Wijtschate eindigde zaterdag in het Franse Hyères op een knappe 12e plaats. Met een 9e stek in de landenrangschikking komt de Olympische limiet alsmaar dichterbij.

Zaterdag werden in Hyères in Frankrijk de laatste twee manches van de finalereeksen van de wereldbekermanche gevaren. Zondag strijden de 10 beste zeilers nog om de medailles. Voor Wannes Van Laer eindigde de wedstrijd gisteren en dat op een knappe 12e plaats, tussen een heel aantal wereldtoppers.

Wannes finisht op de 9e plaats in de landenrangschikking, zeer dicht bij de top 8 doelstelling voor Rio. Deze zomer komt namelijk slechts 1 boot per land in actie tijdens de Olympische Spelen.

Ook coach, Gonçalo Pereira de Carvalho, en physcial trainer, Grégoire Litt, zijn optimistisch over deze prestatie. “We weten dat Wannes nog meer in petto heeft voor ons, we verwachten dan ook veel van hem dit jaar. Hij viel het voorbije jaar redelijk wat af op ons verzoek (want in Rio zijn er over het algemeen lichtere omstandigheden), maar dat wreekt zich nu tijdens de dagen met veel wind. Gedurende de volgende trainingsstage (op het Gardameer in Italië nvdr.) zal er gewerkt worden aan zijn hangtechniek en lichaamsbewegingen in de boot. In Rio zal Wannes op punt staan!” (WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier