Wannes Van Laer
Opinie

19/05/16 om 12:49 - Bijgewerkt om 12:49

Wannes Van Laer gunt ons een kijk in de 'dagtaak' van een zeiler

Tijdens het schrijven van dit artikel ben ik in Mexico voor de wereldkampioenschappen zeilen, een uitstekende gelegenheid om de paraatheid van de concurrenten voor de Spelen in Rio te controleren.

Het zeilen is waarschijnlijk de olympische discipline met het langste programma. Onze wedstrijd in Rio duurt negen dagen. Niemand wordt vroegtijdig uitgeschakeld. Alle deelnemers doen van het begin tot het einde mee, behalve de allerlaatste reeks, daar mag enkel de top 10 aan deelnemen. Het is een fysieke en mentale veldslag. Dus het helpt om een goede routine te hebben. Die is bij iedereen verschillend, maar je moet steeds zorgen dat je als zeiler fit en gefocust aan de dag begint. Bij mij gaat dit als volgt. Ik sta drie uren voor de eerste start op, en dan doe ik mijn warming-up gedurende een twintigtal minuten. Ik begin met al mijn gewrichten rustig los te schudden, enkels, knieën, bekken, schouders,... Vervolgens ga ik een kwartier lopen, roeien of zwemmen, om uiteinde...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!