Vlaamse Roeiliga overlegt met internationale bond over Obreno en Van Zandweghe

© Simon Mouton
Redactie KW

Zowel Hannes Obreno als Niels Van Zandweghe (met zijn kompaan) voldoen aan de limieten, maar door een bizar reglement mag ons land voorlopig slechts één boot afvaardigen naar Rio.

Twee boten met de Brugse roeiers Hannes Obreno en Niels Van Zandweghe behaalden afgelopen weekend allebei een gouden medaille in Zwitserland. Daardoor hadden beide Bruggelingen recht op een kwalificatie voor de Olympische spelen, maar door een regel van de FISA mag slechts één van de twee boten naar Rio. Dit weekend zal er een onderhoud plaats vinden met de internationale roeifederatie FISA om beide boten alsnog naar Rio te kunnen sturen, zo bevestigt Lien Desmet van de Vlaamse Roeiliga vzw.

Het feit dat een van beide boten thuis zou moeten blijven, ondanks de sterke prestaties en het behalen van de limieten, maakte al flink wat verontwaardiging los, zelfs wereldwijd. Vrijdag hakt de nationale sporttechnische commissie van de Belgische roeibond de olympische knoop door, tenzij er alsnog goed nieuws komt.

Het Brugse stadsbestuur roepen de Bruggelingen (en andere sportliefhebbers) nu massaal op om de petitie te tekenen tegen de beslissing van FISA (roeibond) om voor België slechts één roeiboot toe te laten voor de Olympische Spelen in Rio.

>> Wie dit ook een onterechte beslissing vindt, kan deze petitie tekenen: http://nlroei.nl/petition/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier