Veerle Dejaeghere: “Combinatie met werk? Echt wel leven als een nonnetje”

Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Iedere maandag en donderdag gaat topvolleyballer Stijn Dejonckheere langs bij een West-Vlaamse olympiër. Hij neemt een interview af van topsporter tot topsporter én daagt de olympiër in kwestie uit tot een duel in ‘De Spelen Van Stijn’. Vandaag besluiten we met Veerle Dejaeghere, die in Rio de marathon gaat lopen.

De laatste olympiër die Stijn Dejonckheere ging opzoeken, is Veerle Dejaeghere. Veerle werd deze week 43 jaar en gaat voor de derde keer naar de Olympische Spelen. Maar het is pas voor het eerst dat ze er de marathon loopt. “Vroeger vond ik dat altijd te ver”, lacht Veerle. Veerle heeft het ook over de combinatie van topsport met een fulltime job én de politiek, over de omstandigheden en de ambities in Rio en over haar ‘opvolgster’ Louise Carton.

Of ze verwacht dat ze op haar 43ste nog naar de Olympische Spelen zou trekken? “Ik had vroeger altijd gezegd dat ik ging stoppen als ik master werd, dus op m’n 35ste verjaardag”, vertelt ze. “Maar ik wil altijd verderdoen.”

Dit was de laatste video van ‘De Spelen Van Stijn’, maar uiteraard kan je alle afleveringen nog herbekijken. En genieten van de sportieve prestaties van onze West-Vlamingen in Rio natuurlijk!

(AD)

>> Met dank aan Atletieknieuws vzw voor de finishbeelden van Louise Carton op het EK cross in Hyères