Somival-atlete Kirsten De Laender naar Paralympics in Rio

31/07/16 om 10:15 - Bijgewerkt om 10:15

Na London is Kirsten De Laender opnieuw geselecteerd voor deelname aan de Paralympics in Rio. De Paralympics vinden plaats in september.

Somival-atlete Kirsten De Laender naar Paralympics in Rio

Kirsten De Laender mag na Londen 2012 opnieuw naar de Paralympische Spelen. © YVW

In London behaalde ze brons in boccia pair BC3. Na een onderbreking is Kirsten vorig jaar terug actief bezig met haar sport. Zij werd geselecteerd op basis van haar zeer goede resultaten op het internationaal tornooi in Blankenberge.

In 1980 was er de deelname van Paul Ghistelinck aan de Paralympics in Arnhem, hij behaalde een vierde plaats (zwemmen). In 2008 was er de deelname van Frederic Van Den Heede (atletiek marathon) in Peking. Frederic behaalde er toen een 7de plaats. In 2012 in Londen pakten de Belgen drie maal brons met Kirsten De Laender en Pieter Verlinden in Boccia pair en Frederic Van Den Heede in de marathon. Een uniek gebeuren in de geschiedenis van Somival en in de sportgeschiedenis van Waregem. In 2016 volgt dus een nieuwe selectie voor Kirsten De Laender voor het boccia team samen met Pieter Cilissen (Wapper) en Kenneth Verwimp (IE-Sport).

Het Belgian Paralympic Team bestaat uit 24 atleten in 8 sporten, waarvan 15 Vlaamse sporters. De Paralympische spelen starten op woensdag 7 september en eindigen op 18 september. De ambitie is 8 medailles te behalen. Marieke Vervoort kondigde tijdens de persvoorstelling aan dat zij stopt na de spelen in Brazilie, Rio is haar laatste wens en zij zal er vol voor het podium gaan.

(YVW)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!