Roeier Hannes Obreno met derde tijd naar halve finale: “Alles verloopt naar wens”

© BELGA
Redactie KW

Hannes Obreno plaatste zich dinsdag op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro vlot voor de halve finales van de skiff.

Net als zaterdag in de reeksen was de Bruggeling ook in zijn kwartfinale in het Lagoa Stadium de sterkste van het pak.

“Het was vandaag lastiger dan in de reeksen. Er waren meer golven op het water, wat het moeilijker maakt om te roeien want je hebt minder stabiliteit”, legde Obreno uit. “Mijn tijd (6:48.90) was wel heel goed, de derde van alle deelnemers en sneller dan in de reeksen.”

Hannes Obreno lag tot halfweg als tweede in de race na de verrassende Egyptenaar Adelhadek Elbanna, die uiteindelijk derde zou worden en zo ook doorstootte naar de halve finales. “Ik had niet gedacht dat die Egyptenaar dat zou kunnen. Pas na 1.000 meter ging ik hem voorbij en kon ik het veld een beetje controleren. Het was vandaag niet gemakkelijk maar de laatste 500 meter heb ik toch wat ingehouden kunnen roeien.”

Donderdag doet Hannes Obreno een gooi naar de A-finale met zes. “Ik heb nu twee dagen om te recupereren. Dat zal wel volstaan. Donderdag zal ik voor de eerste keer de grote kleppers tegenkomen. Ik ben nu al top twaalf. Voor de Spelen wilde ik zeker de halve finale halen. Dat is binnen, maar ik kan nog niet zeggen dat mijn Spelen nu al geslaagd zijn. Het is een goeie start. Alles verloopt naar wens, zoals ik het zou willen. Het gevoel in de boot is goed.”

Hannes Obreno en zijn concurrenten moesten dinsdag overigens twee keer de start nemen. Enkele seconden nadat het startsein was gegeven, werden ze teruggefloten. “Het was niet echt een valse start maar een verkeerde ‘alignatie’. Ik denk dat er iemand met zijn boot niet helemaal tegen de startblokken zat. Mij kwam het eigenlijk goed uit want mijn eerste start was toch slecht (lacht).”

(BELGA)