Philip Milanov: “Slecht weer op stage in Spanje”

Philip Milanov. © Foto Belga
Philip Milanov

De 24-jarige Bruggeling Philip Milanov verraste vorig jaar de wereld met een zilveren medaille op het WK atletiek. Momenteel is hij in volle voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio.

“Sinds vorige week ben ik terug van mijn stage in Spanje, we verbleven er in de buurt van Benidorm. Helaas was het echt slecht weer. Ik heb me laten vertellen dat het zelfs hier in België beter was. Dat was natuurlijk een domper, maar ook op het vlak van materiaal was het niet allemaal super. Een mooie accommodatie en omgeving, dat wel.”

“In mijn hoofd is er altijd wel een beetje paniek”

“Op training lukte het me helaas ook nog niet volledig om de gewenste afstanden te werpen. Daarom zal ik de komende weken meer specifiek aan het werpen werken, om zo ritme op te doen in functie van de wedstrijden. Mijn eerste grote meeting is op 6 mei, voor de Diamond League in Doha. Ik zal dus nog een tandje moeten bijsteken om daar in vorm te zijn. Of mijn huidige vormpeil voor paniek zorgt? In mijn hoofd is er altijd wel een beetje paniek.” (lacht)

“Naast de trainingen moet er ook nog voor school gewerkt worden. Nu doe ik het tweede deel van mijn eerste jaar digital arts & entertainment aan Howest Kortrijk, waarvoor ik in juni vier examens heb. Aangezien het aantal trainingsuren nu gevoelig wordt opgedreven, is de combinatie natuurlijk niet min. Voorlopig is het allemaal haalbaar, dus blijf ik positief.”