Michael Bultheel
Michael Bultheel
Atleet uit Lendelede
Opinie

30/03/16 om 07:25 - Bijgewerkt om 08:29

Michael Bultheel op paasstage in de Verenigde Staten

Na mijn laatste training afgewerkt te hebben in de nieuwe Leuvense atletiek indoorhal ben ik met het vliegtuig vertrokken richting Verenigde Staten, meer bepaald Orlando, om me er 6 weken te gaan voorbereiden in ideale omstandigheden, al zijn die voor mij persoonlijk wat te tropisch. Ik zal er aansluiten bij een deel van mijn trainingsgroep die rechtstreeks vanuit Portland is overgevlogen, waar ze het WK indoor beslecht hebben.

Deze paasstage vormt traditioneel het startpunt van de specifiekere trainingsfase, daar waar het werk tot dusver eerder gericht was op het verbeteren van, laten we zeggen, de basisvaardigheden. Dit mag ruim geïnterpreteerd worden, want om een goeie 400 meter horden te lopen dienen zowel uithouding, kracht, snelheid, weerstand en techniek maximaal getraind te worden. In Orlando worden deze dan samengebracht om de echte wedstrijdvoorbereiding aan te vatten. ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!