Lopers brengen olympische van Brussel naar Rio House in Oostende

04/08/16 om 12:50 - Bijgewerkt om 12:50

Donderdagmorgen is aan de Brusselse Rogiertoren, het hoofdkantoor van Belfius, een delegatie lopers vertrokken met een symbolische olympische vlam.

Lopers brengen olympische van Brussel naar Rio House in Oostende

© BELGA

Vrijdagavond moet die aankomen in Oostende aan het De estafetteloop is een initiatief van de olympische partner Belfius en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC).

"Met deze estafetteloop wil Belfius zijn partnership met het BOIC bevestigen en natuurlijk de Belgische sporters een hart onder de riem steken", vertelt Olivier Onclin, Chief Operator Officer van Belfius.

De olympische toorts zal een tocht van 201 kilometer afleggen om tot in het Rio House op het strand van Oostende te geraken. Tijdens de estafetteloop worden er 19 Belfius-kantoren aangedaan en zo'n 200 Belfius-medewerkers zullen meelopen.

"Het is toch wel spannend, want ook al is het niet de echte olympische vlam, het is toch aan ons om te zien dat ze niet uitgaat", aldus Onclin.

Donderdagmorgen werd de eerste stop en aflossing gehouden aan Manneken Pis, die voor de gelegenheid in een officiële Team Belgium-outfit gekleed was. Donderdagavond houdt de aflossingsloop halt in Oudenaarde, vrijdag wordt de tocht naar het Rio House hervat. Daar luidt de aankomst van de olympische vlam en het aansteken van de toorts de officiële inhuldiging van het fandorp van Team Belgium in.

(BELGA)

In de videoreeks 'De Spelen Van Stijn' dagen KW en gastreporter Stijn Dejonckheere de West-Vlaamse olympiërs uit tot een origineel duel. Volg de videoreeks op www.kw.be/despelenvanstijn

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!