IN BEELD Philip Milanov draagt Belgische vlag bij openingsceremonie: “Dit is een eer”

Redactie KW

Op het Museumplein krijgen de wind en de regen vrij spel, de vicewereldkampioen is dan ook op zijn hoede voor de kwalificaties. “Het wordt opletten voor de wind.” De lanceerzone is in het midden van een grasveld, zonder toegangsweg. “Daardoor kan je uitglijden.”

Milanov wil geen stappen overslaan en eerst de kwalificaties overleven alvorens het over de finale of een eventuele podiumplaats te hebben. Zijn Belgisch record (67m26) realiseerde hij op 6 mei in Qatar. Afgelopen zondag liet hij op de Flanders Cup in Lokeren met een mooie worp van 67m07 van zich spreken, de op één na beste prestatie in zijn carrière. “Ik voel me goed en ben in vorm”, aldus Milanov, die naar eigen zeggen drie dopingcontroles in evenveel dagen onderging. Tijdens de openingsceremonie, die een halfuur duurde, vertegenwoordigde hij België. “Het is een eer de Belgische vlag te dragen. Laten we nu maar zien wat de kwalificaties zullen brengen. Die zijn altijd het moeilijkst voor mij. Daarna is alles mogelijk, maar het niveau van mijn concurrenten ligt heel hoog.”

De Duitse olympische kampioen Robert Harting hoeft Milanov niet te vrezen. Wel erbij is de Pool Piotr Malachowski (68m15 dit seizoen), die de Bruggeling op het WK in Peking 2015 van de gouden medaille hield. De Duitser Martin Wierig (67m60) gooide zijn discus dit seizoen ook al verder dan Milanov.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier