Gymnaste Cindy Vandenhole mag mee naar Rio (als reserve)

© GF
Redactie KW

Gymnaste Axelle Klinckaert moet door een knieblessure afzeggen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Rune Hermans neemt haar plaats in en Cindy Vandenhole mag mee als reserve.

De 15-jarige Axelle Klinckaert (GymMAX vzw) kreeg dinsdag op stage in het Franse Toulouse te kampen met pijn aan de linkerknie, die haar verhinderde de training verder te zetten. Onderzoek wees uit dat de atlete haar knie drie weken moet laten rusten en hierdoor dus de Olympische Spelen zal missen. “Een grote klap voor de gedreven topsportgymnaste, die in april het team nog hielp aan een historische selectie voor de Spelen”, luidt het.

Klinckaert blijft nog bij het team tot het einde van de stage en keert vrijdag met hen ook terug naar huis. Ter vervanging van Axelle Klinckaert wordt Rune Hermans (Gym Haacht) in het olympische team opgenomen. Zij zal in Rio aantreden naast Gaëlle Mys (OTV Nazareth), Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Nina Derwael (TK PHH-Sta Paraat Hasselt) en Senna Deriks (Gymgroep AS). Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) wordt aangeduid als eerste reserve, Julie Meyers (TK PHH-Sta Paraat Hasselt) als tweede reservegymnast.

Op 23 juli turnen de Belgische meisjes nog een voorbereidingswedstrijd tegen Duitsland, Frankrijk, Roemenië en Zwitserland. Eén week later, op 29 juli, vertrekken ze naar Rio waar ze op zondag 7 augustus hun olympische kwalificatiewedstrijd zullen turnen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier