Gunstige loting voor Hannes Obreno

05/08/16 om 13:41 - Bijgewerkt om 13:41

Hannes Obreno start zaterdag om 13.50 uur Belgische tijd zijn Olympische Spelen met een voorwedstrijd in de skiff bij de mannen in het roeien. 32 skiffeurs staan op de startlijst.

Gunstige loting voor Hannes Obreno

© BELGA

Hannes Obreno neemt het in zijn eerste olympische race op tegen vier tegenstanders. Er worden zes voorwedstrijden geroeid en de eerste drie plaatsen zich telkens voor de kwartfinales. De andere skiffeurs moeten zondag in een van de drie herkansingsraces aan de slag en daarvan kunnen de eerste twee zich alsnog bij de top 24 roeien.

Hannes Obreno kreeg een gunstige loting. Zijn belangrijkste tegenstander wordt Natan Wegrzycki-Szymczyk. Deze Pool versloeg de Bruggeling eerder al in de B-finale van het WK 2015. Zijn negende plaats volstond toen om zich meteen te plaatsen voor deze Spelen. Hannes Obreno zette dit seizoen heel wat recht. Hij evenaarde in de olympische kwalificatierace de besttijd van de Pool (6:47) en versloeg hem met meer dan één lengte in de Worldcup-finale in Varese, waar Hannes Obreno zijn eerste Worldcup-medaille ooit pakte.

In het zog van beide favorieten maakt de Argentijn Brian Rosso de meeste kans om het derde kwartfinaleticket te pakken. Rosso werd dit seizoen 15e in de Worldcup-finale in Luzern. Met Luigi Teilemb uit Vanuatu en de Oezbeek Shakhboz Kholmurzaev zijn de overige twee tegenstanders figuranten.

(BELGA)

In de videoreeks 'De Spelen Van Stijn' dagen KW en gastreporter Stijn Dejonckheere de West-Vlaamse olympiërs uit tot een origineel duel. Volg de videoreeks op www.kw.be/despelenvanstijn

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!