Fanny Lecluyse wil terug naar Estland om techniek te verbeteren

© BELGA
Redactie KW

Fanny Lecluyse is min of meer ontgoocheld teruggekeerd van het wereldkampioenschap zwemmen in het Russische Kazan, maar heeft daaruit ook de motivatie geput om op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro beter voor de dag te komen.

Daarom wil ze terug naar Estland om haar techniek verder te laten analyseren en te verbeteren.

Lecluyse verbeterde op het WK in de reeksen van de 50, 100 en 200 m schoolslag telkens het Belgisch record maar kon die lijn nooit doortrekken in de halve finales. “Dat was ontgoochelend”, reageerde Fanny Lecluyse na een eerste week training. “Maar ik kwam wel tot het besef dat ik in de namiddag, wanneer de mentale druk om in de finale te geraken groter werd, niet in staat was om mijn goede techniek van in de reeksen vast te houden. Dat wil ik op de Spelen van Rio geen tweede keer meer meemaken. En daarom wil ik zo snel mogelijk naar Estland om bij schoolslagtrainer Halljand, die internationale faam geniet, mijn techniek terug laten analyseren en vanaf dan te verbeteren. Met de federatie en trainer Horatiu Droc moet ik nu het juiste moment inplannen om naar Esland te trekken.”

Lecluyse bouwt haar seizoen op rond het EK klein bad begin december in Israël, het EK groot bad in mei 2016 in Londen en uiteraard de Olympische Spelen van Rio. “De twee Europese kampioenschappen zijn ideale mikpunten om de focus op de Spelen te doorbreken want als je te lang en te veel met één doel bezig bent, loop je het risico dat je met hyperconcentratie aan de start verschijnt waardoor je minder gaat presteren”, spreekt de ervaring van Lecluyse.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier