Delhaize TOP-team meisjes zeker van selectie Testevent Olympische Spelen 2016

Nationale TOP-team gymnastiek dames geselecteerd voor testevent Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio. © GF
Redactie KW

Dit weekend was er de kwalificatiewedstrijd van de dames op het WK Turnen in Glasgow en mocht het Delhaize TOP-team, met de Lauwse gymnaste Cindy Vandenhole, aan de slag in de 8ste subdivisie.

Een teamscore van 219.780 en een plaats bij de Top-16 verzekerden het Belgisch team van een plaats voor het Testevent in Rio waar de laatste 4 teamtickets voor de Spelen verdeeld worden. Het testevent in Rio vindt plaats in april 2016.

Het Delhaize TOP-team met Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe), Gaelle Mys (O.T.V. Nazareth), Lisa Verschueren (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Rune Hermans (Gym Haacht), Julie Croket (GymMAX) en reservegymnast Dorien Motten (Turnkring Bilzen) zette in Glasgow een glansprestatie neer waarmee de kans op een teamselectie voor de Olympische Spelen in Rio opnieuw een beetje dichterbij komt.

De meisjes startten op de vloer en zetten meteen een prima gezamenlijke score van 55.099 punten neer. Rune Hermans, die in Glasgow haar eerste WK turnde, kan hier de hoogste score (13.966) achter haar naam zetten. Op de sprong krijgen we 3 scores boven de 14.000 punten (Rune, Gaelle en Cindy). Het team krijgt het zwaar te verduren als zowel Gaelle als Laura een fout maken aan de brug. Zowel Cindy, Rune als Lisa kunnen hun oefening wel zonder grote fouten afwerken, de 16-jarige Cindy Vandenhole verrast hier opnieuw met een score boven de 14.000 punten (14.033). Het laatste toestel: de balk, kan het meisjesteam turnen zonder grote fouten. Julie Croket, net opnieuw fit geraakt na een lange revalidatieperiode, wordt enkel op balk ingezet, ze blijft op het toestel en geeft hiermee het team opnieuw wat vertrouwen. De andere turnsters (Rune, Lisa, Laura en Gaelle) werken af zonder grote fouten. Laura weet zich na haar mindere prestatie op de brug mentaal goed te herpakken en geeft het team nog een score van 14.000.

De 8 eerste landen plaatsten zich rechtstreeks, de teams 9 tot 16 turnen op het Testevent voor de laatste 4 plaatsen.

Cindy Vandenhole (16) reageerde na afloop trots: “Ik turnde aan drie toestellen: grond, sprong en brug. Alleen op grond kon het bij mij wat beter. Ik ben blij dat ik een goede wedstrijd heb geturnd en super content met het teamresultaat. Ik ben blij dat ik er op dit WK bij kon zijn en mocht turnen met dit fantastisch team.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier