Cindy Vandenhole turnt finale op kampioenschap in Rotterdam

27/06/16 om 21:22 - Bijgewerkt om 21:22

Zondag 26 juni vonden de toestelfinales plaats op het Open Nederlands kampioenschap in Rotterdam.

Cindy Vandenhole turnt finale op kampioenschap in Rotterdam

© Els De Nil

Voor het Team 'Belgym', met de Lauwse gymnaste Cindy Vandenhole, was dat een uitstekende gelegenheid om voor de Olympische Spelen nog een wedstrijd te kunnen turnen op een podium.

Op brug en vloer gingen alle medailles naar de Belgische gymnasten. Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Nina Dewael (TK PHH-Sta Paraat Hassel) en Senna Deriks (Gymgroep AS) presteerden eergisteren aan de brug wat onder de verwachtingen maar wisten ze dit gisteren mooi recht te zetten met een gouden, zilveren en bronzen medaille. Ze haalden scores van 14.550, 14.200 en 14.150 punten. Ook de vloer een volledig Belgisch podium met goud voor Axelle Klinckaert (GymMAX) die haar score van gisteren 13.900 evenaarde. Zilver was voor Mys Gaelle (OTV Nazareth) met 13.633 en brons voor Rune Hermans (Gym Haacht) met 13.567 punten. Rune kon ook op balk nog de bronzen medaille in de wacht slepen (13.900 punten) en miste op brug de bronzen medaille (4de), ze turnde een oefening die 13.850 punten kreeg van de jury.

Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) kon doorstoten tot de brugfinale en eindigde 7de, met een score van 13.300 punten. In de balkfinale zagen we naast Rune ook nog Senna, Axelle, Cindy, Laura en Julie Meyers (TK PHH-Sta Paraat Hasselt) aan het werk. Ze namen respectievelijk de plaatsen 4 tot 7 in beslag. Julie eindigde 9de.

Voor de entourage van het Team Belgym wacht nu de moeilijke beslissing om de vijf turnsters voor de Spelen aan te duiden. Wie uiteindelijk deel zal uitmaken van de eerste Olympische turnploeg sinds 1948 wordt woensdag bekend gemaakt.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!