Axelle Dauwens: “Blessure is niet dramatisch, maar leuk is het niet”

Axelle Dauwens (liggend) tijdens een eerdere stage in Lanzarote, hier samen met Eline Berings. © Foto Belga
Axelle Dauwens
Axelle Dauwens Atlete uit Lapscheure

Verschillende West-Vlaamse atleten bereiden zich volop voor op de Olympische Spelen in Rio. Eén van hen is de 25-jarige hordenloopster Axelle Dauwens uit Lapscheure.

“Ik keerde vorige week woensdag terug van mijn stage in Tenerife. Helaas was dat een week vroeger dan gepland. De reden voor mijn vervroegde terugkeer was een klein scheurtje in de kuit. Ik ben daarvoor in behandeling in Gent en het genezingsproces lijkt voorspoedig te verlopen. Natuurlijk is het ambetant om in deze periode geblesseerd te zijn, net voor het outdoorseizoen begint, maar eigenlijk is dat nooit leuk. Uiteindelijk wordt mijn planning gewoon een weekje opgeschoven.”

“Ik keerde een week vroeger terug van stage wegens een kuitblessure”

“Aangezien de Olympische Spelen pas in augustus plaatsvinden, hoeft die blessure zeker geen probleem te zijn. Het is dus niet dramatisch en er is geen sprake van paniek, maar het is gewoon niet zo leuk. Volgende week hoop ik opnieuw te kunnen lopen. In het begin zal dat natuurlijk nog voorzichtig zijn, afgewisseld met alternatieve trainingen, maar halfweg mei hoop ik er toch terug te staan. Mijn eerste grote meeting vindt plaats op 22 mei in het Marokkaanse Rabat. Voor mijn blessure had ik trouwens echt een goed gevoel, dat was eigenlijk al enkele weken het geval. Ik hoop dan ook spoedig de draad terug op te pikken en hopelijk komt dat positieve gevoel dan snel terug.”