Ann-Sophie Duyck wellicht tóch naar Olympische Spelen

© BELGA
Redactie KW

Ann-Sophie Duyck zat na afloop van de tijdrit voor vrouwen elite in zak en as. De 28-jarige Hulstse was naar Richmond afgereisd met de ambitie om top acht te eindigen, goed voor een olympisch ticket voor Rio 2016.

Ze werd negende en zwaar teleurgesteld keerde ze terug naar het hotel van de Belgen. “Ik weet niet hoe ik me nu nog moet kwalificeren”, zei ze. “Dit is zo jammer, want ik heb er hard voor gewerkt.”

Directeur Jos Smets van de KBWB nam er de reglementen bij en heeft goed nieuws voor Duyck. “Als een renner het potentieel heeft op een plaats in de top acht in de tijdrit, dan moet je hem of haar selecteren voor de Olympische Spelen.” Dan moeten de Belgische vrouwen wel goed geplaatst staan in de landenranking, maar ook dat vormt geen probleem. België staat momenteel zesde in de UCI-ranking en zou zelfs twee tijdrijdsters mogen selecteren, maar zal dat niet doen.

Kortom aangezien Duyck, die ziek viel net voor haar tijdrit, een zeer reële kans maakt op een plaats in de top acht in Rio moet ze zich geen zorgen maken. “Als ze voort doet op dit niveau, zie ik geen probleem”, aldus Smets. “We nemen haar dan op in de selectie voor de Olympische Spelen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier