Afgelaste wedstrijd Charleroi-Cercle Brugge moet toch gespeeld worden

Redactie KW

De Belgische Arbitragecommissie voor de Sport heeft donderdag beslist dat de afgelaste voetbalwedstrijd Charleroi -Cercle Brugge van 4 december vorig jaar toch moet worden gespeeld. Charleroi had voor die afgelasting omwille van sneeuw een forfait-nederlaag gekregen.

Op 4 december 2010 lag er te veel sneeuw op het veld van Charleroi en de wedstrijd werd toen afgelast. Voor die afgelasting kreeg Charleroi een forfaitaire 0-5 nederlaag opgelegd. De club had niet alles ondernomen om de match te laten plaatsvinden. Tenminste, zo oordeelde de Belgische Voetbalbond.

Charleroi ging tevergeefs in beroep tegen de beslissing van Voetbalbond. De voetbalclub trok ook naar de rechter en startte een procedure bij Belgische Arbitragecommissie voor de Sport. Bij de Brusselse rechtbank in eerste aanleg ving Charleroi vorig week bot, maar nu volgt de Arbitragecommissie ineens wel Charleroi.

Geen beroep meer

Volgens die commissie moet de wedstrijd worden gespeeld voor de start van de play-offs. Beroep is niet meer mogelijk.

De beslissing kan gevolgen hebben voor de strijd voor het behoud in eerste klasse. Charleroi is op een speeldag van het eind voorlopig de laatste in de rangschikking. Maar nu krijgt de hekkensluiter nog de kans om 2 wedstrijden te winnen en 6 punten binnen te halen. Eupen en Lierse hebben er nog maar 5 meer dan Charleroi.

Zondag speelt Charleroi op het veld van Westerlo.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier