Advocaat Malisse vraagt TAS om te wachten op uitspraak Belgisch gerecht

Redactie KW

Vertegenwoordigers van het Internationaal Sporttribunaal TAS zijn naar België afgereisd om de verschillende partijen te horen in de whereabouts-affaire rond Yanina Wickmayer en KoksijdenaarXavier Malisse.

Beide tennissers werden door het Vlaams Doping Tribunaal voor een jaar geschorst wegens het niet correct invullen van hun verblijfsgegevens. Op 14 december 2009 schortte de rechtbank van eerste aanleg die sanctie voorlopig op. De advocaten van Wickmayer en Malisse hebben aan het TAS gevraagd om te wachten op een verdict van de Belgische justitie vooraleer zelf een uitspraak te doen over de klacht die het Wereldantidopingagentschap WADA had neergelegd tegen de beslissing van de rechtbank in eerste aanleg.

Eind november had David Howman, de secretaris-generaal van het WADA, nog verklaard dat de Vlaamse Gemeenschap té ver gaat in het whereabouts-systeem. Vlaams minister van Sport Philippe Muyters erkent de kritiek op het huidige Vlaamse antidopingbeleid en werkt daarom aan een nieuw dopingdecreet.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier