Adrie Koster blijft bij Club Brugge

Redactie KW

Adrie Koster blijft ook volgend seizoen trainer van Club Brugge. Blauw-Zwart besliste om na twee seizoen de samenwerking met Koster te verlengen, al was daar de laatste weken veel twijfel over ontstaan. De tegenvallende resultaten in Play Off I waren daar allicht niet vreemd aan.

Koster (56) volgde in 2009 in Brugge Jacky Mathyssen op, en liet een frisse wind waaien bij Club in zijn eerste seizoen aan het roer. Hij loodste Club zelfs naar de zestiende finales van de Europa League. Die prestaties zag hij beloond met een contractverlenging tot de zomer van volgend jaar.

In een dip

Dit seizoen haalde Blauw-Zwart wel play-off I en Europees voetbal, maar vooral in de eerste helft van het voorbije seizoen raakte Club Brugge in een dip. “We zijn niet in staat om een wedstrijd of drie na elkaar te winnen,” zei Koster na het verlies tegen stadsgenoot Cercle. “De potentie zit wel in het elftal, alleen zit het op dit moment wat tegen. Blijkbaar moet de gifbeker helemaal leeg. Ik blijf erin geloven dat we het tij kunnen doen keren door kei- en keihard te blijven werken.”

De discussie rond de persoon Koster als trainer zwengelde aan, maar de Nederlander bleef stevig in het zadel zitten. De rust leek in de terugronde wat terug te keren, maar in de play-offs bleek Club een maat te klein om mee te spelen voor de titel. Dat voedde opnieuw de geruchten over een mogelijk ontslag van de ex- aanvaller bij Ajax en PSV, maar Club gaat dus verder met de Nederlander. Peter Balette wordt als hulptrainer wel vervangen door Rudi Verkempinck.

(JV)

Meer in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier