Aanvoerderskwestie Zulte Waregem opgelost, maar deel van supporters neemt daar geen vrede mee

© BELGA
Redactie KW

Thorgan Hazard besliste voor aanvang van de derby tegen KV Kortrijk zelf om de band aan Davy De fauw te laten nadat de druk op zijn jonge schouders gigantisch was geworden.

Er was groot (supporters)protest gerezen na de beslissing van Patrick Decuyper, onder druk van Chelsea en Hazards manager, om De fauw de aanvoerdersband af te nemen. Er hingen zaterdagavond in het Regenboogstadion spandoeken met als opschriften ‘Grote dingen worden niet door één persoon gedaan’ en ‘Ophoepelen domme clown’. Enkele supporters zwaaiden met pamfletten met daarop het hoofd van de geviseerde ceo in een verbodsbod gemonteerd en eronder de duidelijke boodschap ‘PDC buiten’. De spionkop zong ‘We hebben sch**t aan het beleid’ en ‘Zonder fans geen Essevee’. Na afloop van de wedstrijd verstoorden ook enkele tientallen heethoofden luidskeels radio- en televisie-interviews met Decuyper.

“Decuyper heeft het beste voor met deze club”

Voor de betrokkenen zelf, Thorgan Hazard en Davy De fauw, is het hoofdstuk nochtans afgesloten. Ze zetten zich vriendelijk naast elkaar op het spreekgestoelte in de perszaal van het Regenboogstadion en De fauw omhelsde zijn ploeggenoot tijdens een spervuur aan vragen van de geschreven pers meermaals. “Ik heb deze kwestie met mijn familie en manager aangekaart. Met zijn akkoord heb ik de aanvoerdersband gelaten aan iemand die er echt voor in de wieg is gelegd”, luidde het bij Hazard. “Ik heb geen moment getwijfeld om opnieuw kapitein te zijn”, aldus De fauw. Net als vice-aanvoerder Karel D’Haene vinden ze dat de kritiek aan het adres van Patrick Decuyper nu mag ophouden, “want hij heeft echt het beste met deze club voor”. Waarvan akte.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier